dijous, 14 de març del 2024

15 anys de la vida d'un artista

Josep Grau i Piñol 

exposa a Esparreguera

 
    Fins el proper diumenge 24 de març del 2024 podeu encara gaudir de l’exposició que ofereix l’artista local en Josep Grau i Piñol, a la sala d’exposicions municipal del carrer dels Arbres d’Esparreguera.

    Es tracta d’una exposició retrospectiva en la que l’artista ofereix al públic visitant obres creades de l’any 2009 a l’any 2024. Treballs fets al llarg d’una quinzena d’anys, que ens mostra la seva vessant creativa i la evolució de la seva obra. Amb peces de diferents mides, temes i tècniques realitzades. Es, si em permeteu una espurna de creació literària, un recorregut per dins de l’ànima del Josep Grau i Piñol, d’un viatge d’una dècada i mitja, en la que els nostres ulls veuran amb simpatia, una riquesa temàtica i cromàtica, que fills de la sensibilitat d’aquest artista, i del seu treball constant de la seva paleta i de la concepció del nostre mon, donarà per resultat aquest jardí d’obres que avui podem veure aquí.

    Quadres de temàtica urbana que conviuen en aquesta sala esparreguerina, amb els colors vers intensos que mentalment ens poden portar als coneguts paisatges emblemàtic de l’Olot volcànic. Quadres amb paisatges suaus, amb malenconies d’aigua de la immortal Venècia.  Més que dir escrit amb paraules, es una exposició per mirar amb els ulls.

    L’exposició va ser inaugurada el passat divendres dia 08m comptant amb la presencia de les autoritats locals:  l’Alcalde d’Esparreguera, d’Eduard Ribas i Mateo, i del regidor de  cultura de l’ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado i Bracero.  En total  -quadres penjats i expositor central de la sala-  sumen 61 obres amb la més variada temàtica, tècnica i estils. Tanmateix, la crònica d’un  treball intens fet per un artista esparreguerí amb una gran varietat i riquesa.

    La sala es visitable amb entrada lliure els matins d’onze a la una, i les tardes de les is a les nou.