dijous, 5 de maig del 2016

Un taller d'occità aranès dona a conèixer la realitat d'aquest idioma oficial de Catalunya

 


El passat dilluns 02 de maig de 2016 la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera va acollir amb bona assistència de públic, un taller d’occità aranès de caire gratuït, organitzat dintre dels actes de la Setmana de la Llengua a Esparreguera.

Paraules de benvinguda i presentació en occità aranès, del Marc Piera i Pallàs. Cap del Servei Local de Català d’Esparreguera, i tot seguit el taller amb l’Elisa Salomon, professora d’aranès. Un taller amb molta joventut entre els assistents i sobretot molta bona harmonia.

Una llengua per alguns desconeguda, que tant mateix es va viure amb simpatia i ganes de saber-ne més en aquests primer contacte on es varen fer valer l’experiència i la didàctica de la professora.

L’acte, el tancaria la Mireia Boya i  Busquet, Diputada al Parlament de Catalunya, oriünda d’aquelles meravelloses terres de la Vall d’Aràn, essent també la seva llengua materna l’occità aranès.

La Mireia ens presentaria d’una manera clara la realitat que viu actualment aquesta mil·lenària llengua a Catalunya, i les dificultats que pateix per mantenir-se viva. Tanmateix, també ens parlaria dels anhels per ampliar la seva presencia en tots els nivells.

Un acte on tothom s’ho va passar d’allò més bé.

Aquests taller va ser organitzat per la Plataforma per la Llengua, contant amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Esparreguera, el Conselh Generau d’Aràn, La CUP Esparreguera, i la Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera.

 

Aquet article també el vaig publicar a la plataforma aEsparreguera