diumenge, 14 de gener del 2018

Concentració pacífica a Esparreguera

La Plaça Groga d’Esparreguera

Veïns s’aixequen amb una plaça vestida de color groc

 

        Esparreguera s’ha aixecat aquest divendres 12 de gener de 2018 amb el mobiliari urbà de la plaça de l’Ajuntament vestit de color groc.

El dia abans, el dijous 11 a les 8 del vespre la plaça de l’Ajuntament va acollir una nova concentració pacifica per tal de demanar una vegada més la Llibertat dels Presos Politics catalans. Els empresonats sense cap sentència per suposats delictes de intencionalitat política.

La presó preventiva també anomenada presó provisional pot arribar als quatre anys de presó sense fer cap judici ni cap sentència. Val a dir que es una mesura contraria al principi de presunció de innocència, donat que l’acusat abans de que es demostri la culpabilitat d’un suposat delicte ja es complint la pena, i que en determinats països del món en fan abús d’aquesta mesura provisional i la seva durada.

A Esparreguera, sovintegen les concentracions pacífiques per fer visible la petició de Llibertat dels presos polítics. Els Presidents d’entitats culturals en el moment de la seva detenció, de la ANC, en Jordi Sànchez, y de Òmnium Cultural, en Jordi Cuixart; i el  Vicepresident del Govern, l’Oriol Junqueras, el Conseller en Joaquim Forn, polítics legítims i electes de la Generalitat de Catalunya.

La tònica d’aquestes concentracions on es fa visible la petició de Llibertat hi trobem com a practica habitual la lectura d’un o varis escrits. Acompanyats en alguna vegada de música o lectura d’algun poema. La Concentració d’aquest dijous a la plaça de l’Ajuntament convocada per la CDR Esparreguera varen tenir la lectura de dos escrits. Tanmateix en acabar la concentració algunes persones embolcallaren el mobiliari urbà de la plaça de color groc.

Val a dir que al matí del divendres els operaris de la Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Esparreguera varen retornar el mobiliari al seu aspecte original.


Aquet article també es va publicar a la plataforma aEsparregueraAraceli Conde. La poetessa d'Esparreguera publica un nou llibre

 


La coneguda poetessa resident a Esparreguera Araceli Conde Romero ha publicat recentment un nou llibre que s’ha presentat al públic baix el suggerent nom de “Cartas al amanecer”.


Aquest nou llibre que va sortir d’impremta el passat 11 d’agost del 2017 i que s’ha donat a conèixer per mitjà de la madrilenya Ediciones Torremozas, i apareix baix la sèrie editorial anomenada “El Almendro de Nata” es la seva darrera publicació d’aquesta poetessa resident a La Plana. 


Cartas al amanecer” s’afegirà a una nodrida biografia de publicacions formada per obres com Así es Araceli Conde Romero (2013), Gaudí, un puzle maravilloso (2013), Paisajes en mi camino (2006), Nuestro pueblo, nuestras raíces (2001), Recuerdos de mi Alcaudete (2000), la sèrie de quatre volums Cuando la vida nos va dictando (2000), Sol de lluvia (1998), Destellos en las sombras (1997) o Flores entre rocas (1996).


Val a dir de l’Araceli Conde, a més de poetessa a fet incursions literàries en el mon del relat i la novel·la curta. Com nombroses col·laboracions en cercles literaris de revistes i altres publicacions. Les seves poesies les trobarem disperses en un variat ventalls de publicacions de fora d’Esparreguera. Com a “El Día” de Tenerife, “Aguamarina”, “Amics friends”, “Saudar” de Jaén, “Cuentolandia”, “Azahar”, “Omnia”, “Arena y Cal”, "Miscelánea literaria” i altres revistes i publicacions on ha participat i col·laborat. Que anirien des de la revista del Club CCC al butlletí de la parròquia de Santa Eulàlia d’Esparreguera.


Persona emprenedora i treballadora sempre és a punt de començar nous projectes i treballs. Així la trobarem participant en tertúlies literàries i col·laborant en programes de ràdio on compartiria experiències personal si els seus poemes.


L’Araceli Conde també a participat d’alguns llibres o treballs de caire col·lectiu. Sense voler ser exhaustiu recordaré aquí la seva participació en els treballs “Cuentos que te cuento”, “Mujeres sobre el papel”, “Otoño de colores”, “Caramelos de todos los sabores”, “España nuestra”, “La granjita de Noé”, “Pensamientos pensados para hacer pensar”, “Aromas que perduran en el tiempo”, “Vuelta a la creación”, “Mujeres sobre el papel”, “La flor del cactus”, “Popurrí de flores”, “Mujeres... Once relatos... y 2 más”, “Con amor y por amor”, “Reminiscencias”, “Un puzzle nupcial”, “Nuestro pueblo, nuestras raíces” “Homenajes desde el corazón”.


També ha participat en antologies poètiques com “Sembrando ilusiones I y II”, “Inquietudes del Alma” y “Semillas de Luz”. 


Ha rebut alguns premis literaris, com l’accèssit l’any 1999 i el primer premi de poesia l’any 2000, del concurs Fina Palma. Com altres premis i mencions honorifiques.


L’esparreguerina de cor Araceli Conde tanmateix es oriünda de la localitat d’Alcaudete. Una bufona població de la comarca Sierra Sur a l’extrem occidental de la província de Jaen. Famosa per el seu Castell-Palau d’Alcaudete, l’església de Santa Maria la Major, el convent de Santa Clara, o les esglésies de l’Encarnació, i de Sant Pere.


Cartas al amanecer” ens ofereix una selecció de la correspondència rebuda per l’escriptora i poetessa local al llarg dels anys de realització dels seus treballs literaris. Una selecció cartes tríades rebudes i escrites sovint des del cor, comentant diversos aspectes. Una col·lecció on trobarem facetes desconegudes de la autora. I no nomes de la seva senzillesa i profunditat, sinó també dades biogràfiques poc conegudes, com son la seva pertinença a la Agrupació Literària d’Autors Nous “A.L.A.N.” on seria la Vicepresidenta i Vocal. Una dada biogràfica gairebé desconeguda, com també la seva pertinença al grup de poetes Fina Palma d’ Horta. 


Cartas al amanecer” d’Araceli Conde. Una nova novetat lideraria dins l’actualitat cultural d’Esparreguera, i també, un nou treball per la bibliògrafa d’obres publicades per els escriptors d’Esparreguera…
Aquet article tamé el vaig publicar a la plataforma aEsparreguera