dissabte, 18 de gener del 2020

“La Flama de l’Amor, Agència matrimonial SL”, obre el concurs de teatre Francesc Ribera, d’Esparreguera

 


La nostra localitat viu immers en el mon de teatre dos apassionats mesos amb la celebració del 10è Certamen Francesc Ribera i Cortadella, concurs de teatre del Patronat Parroquial d’Esparreguera. Dos mesos intensos per tots aquells i aquelles que estimen i gaudeixen dels escenaris, les companyies i grups teatrals, i de les ficades a escena de obres de tota mena.

Enguany el concurs s’obra aquest diumenge 12 de gener de 2020 amb la presentació de la obra La Flama de l’Amor. Agència Matrimonial S.L.” a càrrec del grup de teatre Illets. El grup de teatre Illets o Grup Escènic Illets d'Abrera, que va ser creat l’any 1999, és ben conegut del públic esparreguerí. Ja que en la edició passada també hi va participar amb un treball sobre García Lorca. Aquest any ens presentaria a concurs amb aquesta obra escrita per l’Ana Belen Sánchez Lara, i Dirigida i adaptada per la Montserrat Martínez.

“La Flama de l’Amor. Agència Matrimonial S.L.” es una comèdia desenfadada que ens presenta les aventures i sorpreses que podem trobar-nos en fer ús d’aquest serveis que ens ofereixen la possibilitat de trobar el Amor de la nostra vida. Tanmateix, les cites amb una persona que no coneixem de res por edevenir complicada del tot.

A la Agencia matrimonial obrirem l’escena amb la noia de fer feines, simpàtica, amb xispa, que empatitza amb els clients i posibles clients d¡on Ella trballa. L’actriu secundària i impressindible que va introduint-nos a les diverses escenes de aquesta història.

La desfilada del clients i clientes es d’allò més diferente. La mestressa de casa que ja ha creuant les cinc dècades, la dona mistica i espiritual a la cacera de la cinquena essencia de la vida, el home indècis que tot li va bé, o el guaperes triunfador que en veure un llumí o foc s’ensorra, son un petit ventall dels personatges que han trepitjat escenàri. Tots Ells amb el seu moment de glòria i de penúries...

El quadre d’actrius i actors per aquesta representació aniria a càrrec del Asier Martínez en el paper de Paco, el Joan Melé interpretant a l’Adolfo, l’Antonio Balsalobre com a Ernesto Fidel; en Raul Gutiérrez en el paper de Hugo, el Daniel Aparicio com Lucas i finalment el Jordi Martínes encarnant el personatge de Jesús.

Als papers femenins recordarem que la Pilar García interpretava el paper de la Kira, la Olga Pardo era la Carolina, la Rosa Lobato interpretava la Edurne, la Bélen Méndez en el paper de Carla, la Mireia Tomàs encarnaria el paper de Àngela, i finalment, la Mercedes López donaria vida al personatge de la Lluna.

Diumenge 19 de gener de 2020 participa al concurs la companyia Qollunaka de Terrassa, que presenta a l’escenari esparreguerí la obra teatral que porta per a nom “L’últim joc de la nit”...

Recordeu també aquells que sou al·lèrgics a les cues i a les esperes, que podeu comprar les butlletes d’entrada al teatre els dijous i divendres de 5 a 7 de la tarda. Preus populars.

A Esparreguera bon teatre.

Ens veiem diumenge...[Aquet article també va ser publicat a la plataforma aEsparreguera]El fons audiovisual de la parroquia d'Esparreguera a l’Arxiu Diocesà de Sant Feliu de Llobregat ja disposa d’un catàleg

 


Si be el fons documental i històric disponible a l’Arxiu Històric Diocesà de Sant Feliu de Llobregat sobre la nostra parròquia de Santa Eulàlia d’Esparreguera es veritablement escàs minso, val a dir que si que disposa d’un fons de material audiovisual provinent del fons històric del canal privat de vídeo informació local anomenat “Esparreguera Televisió”.

El fons que ha estat inventariat i buidat el formen actualment un total de  206 gravacions efectuades per Esparreguera Televisió, la plataforma privada que edita un noticiari sobre actualitat d’Esparreguera, dels anys que van del 2007 fins el 2018. I que son recollides i arxivades en un total de 14 unitats de discs, i ha estat elaborat per l’esparreguerí Lluís Artigas.

Aquest treball “Catàleg del fons audiovisual de la demarcació parroquial de Santa Eulàlia d’Esparreguera a l’Arxiu Diocesà de Sant Feliu de Llobregat” és articulat en dos blocs temàtics. En un primer apartat es recull tot el material contingut en cada unitat documental,  incorporant-hi una numeració específica i única per cadascuna de les gravacions, corresponent al DVD on es troba localitzat el material. Una breu descripció del seu contingut s’acompanya tot esmentant el lloc concret on tindria lloc la seva gravació, i la seva datació temporal. 

En un segon bloc, es construeix un índex ordenat alfabèticament o buidatge del contingut d’aquest treball. Que sens dubtes estalviarà molt de temps en les recerques de informació a investigadors, documentalistes i també historiadors de la nostra estimada vila d’Esparreguera.

El treball ens permet de identificar les entitats esparreguerines  vinculades als diversos DVD dipositats. Així cal esmentar la Parròquia de Santa Eulàlia d’Esparreguera, el Patronat Parroquial d’Esparreguera, el Consell Parroquial d’Esparreguera, el Grup de Revisió de Vida de la parròquia, el Col·lectiu 3E, Esplai La Lluna d’Esparreguera (Patronat Parroquial), Associació Amics del Campanar d’Esparreguera, Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera, CER Col·lectiu Esparreguerí de Recerques, Amics de Santa Maria del Puig, Coral de La Passió d’Esparreguera, Caramelles de La Passió d’Esparreguera, Secció Sardanista de La Passió d’Esparreguera, el Patronat de La Passió, l’Agrupació de Sant Antoni Abat d’Esparreguera, Colla de Castellers d’Esparreguera, AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltans, Geganters d’Esparreguera, Colla bastonera del Montserratí, Amics de Sant Salvador de les Espases (d’Olesa de Montserrat), Fòrum 21 d’Esparreguera, el Coro Rociero Santa Eulàlia, el Coro Rociero Nuevos Comienzos de la Colònia Sedó d’Esparreguera, l’Assemblea de Joves Independentistes d’Esparreguera, Amics de la Flama del Canigó d’Esparreguera o la Colla de Diables d’Esparreguera...

Val a dir que com a noticiari audiovisual hi podem gaudir de reportatges  sobre diverses activitats litúrgiques de la parròquia, visites del Senyor Bisbe de Sant Feliu de Llobregat; benediccions de campanes, imatges, i similars; festes populars com la celebració de la benedicció dels Tres Tombs, l’Adoració dels Reis, Aplec a Santa Maria del Puig, trobades a la capella de Santa Margarida del Cairat, o activitats diverses fetes al Campanar d’Esparreguera.

Els darrers mesos de l’any 2019 han estat certament prolífics i molt positius si parléssim de les  aportacions bibliogràfica a la historia d’Esparreguera.  El treball “Ramon Torruella Satorra, poeta de La Passió d’Esparreguera” del Gerard Bidegain Figuerola, i “La història sobre el Molí Fariner de Can Broquetas” de l’esparreguerí Jordi Gobern i Simó, -obra que va quedar finalista en la categoria adults de la tercera edició dels Premis de Recerca Vila d’Esparreguera, celebrada el 2018-  junt amb el “Catàleg del fons audiovisual de la demarcació parroquial de Santa Eulàlia d’Esparreguera a l’Arxiu Diocesà de Sant Feliu de Llobregat” del historiador local Lluis Artigas Jorba, tanquen un any veritablement extraordinari a nivell de investigació, catalogació, i publicació de obres de referència bibliogràfica local.[Aqut article també es va publicar a la plataforma aEsparreguera]