diumenge, 27 de gener del 2019

Rafel Pous visita Esparreguera per explicar el Consell per la República

 Esparreguera va tenir aquest dijous 24 de gener de 2019 al Cafè de l’Ateneu, una xerrada a càrrec del Rafel Pous, sobre el tema del Consell per la República, dins de la campanya promoguda que s’anomena “Birres per la República”.


La campanya de difusió que ha fet l’acte d’Esparreguera, i que el proper dia 26 tindrà lloc a Espluga de Francolí, el 27 a Navarcles, i el 30 a Banyoles, té per finalitat la d’aclarir i donar respostes a les dubtes que genera la creació del Consell per la República que va esser fundat el passat 08 de març de 2018, i que sota la presidència de Carles Puigdemont, i com organització política privada, té per objectiu fer efectiva la independència de Catalunya, culminar el procés constituent de la República Catalana i internacionalitzar la causa republicana. La seva seu es la Casa de la República a Bèlgica.


Rafael Pous va explicar que és i com funciona i per què s’ha d’ésser ciutadà per el Consell per la República, així com fent historia comparada, situar el lloc exacte on es troba Catalunya i el seu Procés actualment.


Rafael Pous i Andrés, neix a Sant Vicenç de Castellet (Barcelona) en 1964.

El 1987 es becari de “La Caixa” a Estats Units, University of California-Berkeley, CA. El 1988 obté els títols d’enginyer superior de Telecomunicacions i de llicenciat en Informática per la U. Politècnica de Catalunya (UPC). El 1989 acabaria el seu Máster d’Enginyeria Eléctrica en el Department of Electrical and Computer Engineering de la University of Massachusetts at Amherst i l’any 1992 aconsegueix el doctorat en la mateixa especialitat en la University of California at Berkeley.


En 1993 entra com a professor titular en la Universitat Politècnica de Catalunya. L’any 2008 canvia a la Universitat Pompeu Fabra, on actualment és docent. En 1994 funda, amb altre soci, la empresa Information Highway Group, dedicada al desenvolupament de sistemes virtuals avançats, en la que actualment exerceix de director. L’any 2005 funda, amb un grup de socis, la empresa AIDA Centre, dedicada a la Identificació per Radiofreqüència (RFID). L’any 2008 funda, amb altre soci, la empresa Keonn Technologies, dedicada també a la tecnologia RFID. Es també fundador i president de la ONG Telecos Sense Fronteres.


Al llarg de la seva xerrada -eminentment pedagògica-, es recordaria moments històrics semblants al que hem viscut a Catalunya, en altres països, i per acabar l'acte tindria lloc també un petit debat en el que participaria el públic assistent.[Aqut article també es publicaría al portal aEsparreguera]