dimarts, 12 de gener del 2016

L'obra "Feta està sa barrina" obre el Concurs de teatre "Balbina Cortada" del Patronat Parroquial

 


En el escenari del Teatre del Patronat Parroquial d'Esparreguera ha tingut lloc aquest diumenge  10 de gener de 2016 la presentació de la primera obra a concurs dins del sisè certamen de teatre in memoriam “Balbina Cortada”, amb la presentació de la peça “Feta està sa barrina” a càrrec de la companyia de teatre Blaugrana Scena” de la localitat de Sant Feliu de Codines.

L’acte va començar amb unes paraules de presentació d’aquest nova edició del Concurs, que enguany se li dedica a la de tot cor a la memòria de la “Balbina Cortada”. Per el que diverses persones vinculades al mon del teatre i l’entitat varen recordar  la figura humana i artística de la finada. Persona entranyable, tant vinculada al mon de la cultura local, i molt especialment, al mon del teatre. 

L'obra de teatre "Feta està sa barrina" de la companyia de teatre Blaugrana Scena de Sant Feliu de Codines, presentada baix la Direcció d’Ignasi  RODA i FÀBREGAS, és un muntatge basat en les  conegudes "Rondalles Mallorquines", uns contes populars de l'illa de Mallorca, recollides  i literaturitzades per Mossèn Antoni Maria Alcover i Sureda, sota el pseudònim de Jordi des Racó, i que es varen publicar a partir de l’any 1880 amb el títol “Aplec de Rondaies Mallorquines d'En Jordi d'es Racó”.

La presentació feta al concurs teatral del Patronat Parroquial d’ Esparreguera hi han pres part els actors i actrius Alex FG,  Cristina ASENCIO, Laura PETIT i VIDAL, Raquel ARIMON i NUEVO, Francesc ROURA i CANET,  Ignasi RODA i FÀBREGAS,  Montse SERRA,  Anna JANÉ i ALEIX, Judit ARIMON i NUEVO, Antonia GALLAGUET, Brigit SANTIAGO I en Joan BAIONS. 

Val a dir que la companyia de teatre Blaugrana Scena de Sant Feliu de Codines ja ha guanyat diversos premis per les seves posades a escena. Així ha tingut reconeixements en el XXV Concurs de Teatre del Foment Martinenc de Barcelona; en el XX Concurs de teatre Vila d’Abrera; el XXI Concurs de Teatre amateur Rafael Anglada, de Santa Coloma de Farners; i el 4º Concurs de Teatre amateur “Teatre Clop” de Navarcles.

El proper diumenge 17 de gener de 2016 es presentarà a concurs la obra “Revolt perillós” a càrrec de la companyia de teatre Fatalitats Teatre de Viladecavalls. Podeu ja comprar les entrades  –que son a preu popular-  els dijous i divendres de 17:00 a 19:00 al Patronat, i una hora abans de cada representació.


Aquet article també el vaig publicar a la plataforma aEsparreguera