dimarts, 19 d’abril del 2016

Enric Fernádez i Calsina, i en Marcelo Musijowski ofereixen concert a Can Pasqual

 


Aquests diumenge 17 d’abril de 2016 ha tingut lloc a la sala d’actes de Can Pasqual, d’Esparreguera un important Concert de música clàssica de violí i piano, organitzar per l’Associació Beques Lola Lizaràn, en la que prenien part dos joves promeses musicals com son l’Enric Fernández i Calsina, i en Marcelo Musijowski.

            El violinista Enric Fernández i Calsina es fill d’Esparreguera. Va començar els seus estudis musicals a l’edat de 8 anys amb classes amb Carles Segarra. El mateix any accedeix a l’Escolania de Montserrat on començarà els seus estudis de violí i cant, continuant els seus estudis musicals a l’Escola de Música Municipal d’Esparreguera.

A l’edat de 13 anys accedeix al Conservatori Municipal de Música de Barcelona ampliant els seus estudis de violí. Uns anys on compaginaria els seus estudis al Conservatori amb classes privades amb la coneguda violinista Ludmila Railean

Ha estat també violinista solista de diverses obres de teatre. Com “El conte de Nadal”; “Les Amistats Perilloses” de GIT Produccions, i també dins de l’espectacle de flamenc “La Leyenda en el tiempo” baix direcció de l’Oscar Poyatos.

Als 16 anys va ser escollit el concertino de l’Orquestra del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. És becari de l’associació Lola Lizaràn el curs 2014-2015.

         El pianista Marcelo Musijowski es nascut a Buenos Aires, Argentina. Va fer els seus estudis musicals al Conservatorio Nacional “Carlos López Buchardo” sota el guiatge dels professors Alicia Pes i Perla Carmona. Val a dir també que la pianista Perla Brúgola va afirmar la seva formació musical i el va encoratjar a les seves primeres presentacions musicals davant el públic.

     El seu creixement musical i perfeccionament han estat de la mà dels Mestres com Antonio de Raco, l’Americo Caramuta, la Rosalyn Tureck, la Edith Fisher, la Martha Argerich (piano), la Nancy Roldan, l’Alberto Lysi, l’Astor Piazzola i la Diana Schneider (música de cambra).

Tan a Amèrica del Sud com a Europa, ens recorden els organitzadors, el pianista Marcelo Musijowski ha fet molts recitals i concerts com a solista amb orquestra i en diferents agrupacions de cambra. Ha gravat per al Canal “A d’art”Ràdio Nacional de Buenos Aires, i RTVE.

Posseeix un ampli repertori i les seves actuacions són apreciades per la seva maduresa estilística i expressivitat. La seva qualitat junt amb la seva relativa jovenesa auguren una llarga vida plena d’èxits musicals d’aquest professor.

Tanmateix ja ha rebut nombrosos reconeixements. Com el Primer Premi en el concurs de música de cambra “Ciutat de Valldoreix”; el Primer Premi del concurs internacional de piano “Ciutat de Pallmanyola” a Mallorca; el Primer Premi “María Teresa Inchauspe de sastre”; o el Premi Extraordinari “Nuevos Talentos en Música Clásica” del Canal A de televisió argentina; entre molts altres rebuts.

Actualment el pianista Marcelo Musijowski  -que es persona coneguda del públic esparreguerí per anteriors concerts-  compagina la seva activitat com a concertista amb la pedagogia musical.

Durant aquesta vetllada artística que ens oferiren el violinista Enric Fernández i Calsina i el pianista Marcelo Musijowski, varen oferir peces molt conegudes dels amants de la música culta.

Peces com el Violin Sonata No. 1 Sol Menor, BWV 1001 de Johann Sebastian BachViolin Concerto No 3 Sol Major K. 216 de Wolfgang Amadeus Mozart; la Légende Op. 17 Sol Menor de l’Henryk Wieniawski, i la Sonata en Fa Menor Op. 57 “Appassionata” de Ludwig van Beetoven.

Fora de programa, i com a cloenda, els dos concertistes obsequiarien al públic esparreguerí amb la peça Adiós Nonino de l’Astor Piazolla.Aquet article també el vaig publicar a la plataforma informativa aEsparreguera