diumenge, 18 de febrer del 2018

Noves activitats de l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Esparreguera

Carnaval i Xocolatada

festes de la Gent Gran d’Esparreguera. 

Febrer és tradicionalment un més de agenda ben escanyada per aquelles persones que acostumen de viure intensament les activitats culturals esparreguerines. Tot sortint de les festes tradicionals que organitzen l’Agrupació de Sant Antoni Abat d’Esparreguera amb els seus “Tres Tombs” durant el mes de Febrer tenim la Diada de Sant Valentí o dels Enamorats, el Carnaval, les Festes de Santa Eulàlia d’Esparreguera o Festa Major d’Hivern; i per acabar d’arrodonir, la Fira Modernista…. I ens deixem al calaix les activitats que fan cadascuna de les entitats i associacions locals.

Avui, tanmateix, esmentarem dues activitats organitzades per l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Espareguera, que porta la Teresa ROCA i la seva Junta Directiva. Perquè fan cosetes sempre, però potser, no sempre s’assabenten la totalitat del públic esparreguerí.

El passat diumenge 11 de febrer de 2018 ja coincidint amb les Festes de Santa Eulàlia varen tenir la celebració del seu Carnaval al emblemàtic Cafè de l’Ateneu d’Esparreguera.

Amb música, ball i també el seu Concurs de Disfresses amb tres premis que serien lliurats per la Maria VALLEJO, Regidora de Gent Gran de l’Ajuntament d’Esparreguera, la Teresa ROCA, com a Presidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera, i l’Eduard RIVAS i MATEO, Alcalde d’Esparreguera.

La segona activitat va ser la celebració de la “Xocolatada de Santa Eulàlia” el dilluns 12 de febrer de 2018. Una activitat que tenia que tenir lloc al carrer dels Arbres però finalment es faria dins del Centre Dual, per la pluja que va caure.

Malgrat el clima atmosfèric advers i el poquíssim trànsit per els carrers d’Esparreguera, l’activitat va esdevenir tot un èxits de participació. Els acompanyarien l’Alcalde Eduard RIVAS, la Regidora de Gent Gran Maria VALLEJO, i la Regidora de Memòria Històrica Mariona MASFERRER amb les seves parelles.

Tothom s’ho va passar molt bé. En acabar la xocolatada un grup de participants visitaren l’exposició “Ramon CUELLO Escultor” que era oberta a la Sala Municipal d’Exposicions dels carrer dels Arbres 38. On compartirien amb el seu autor i les anècdotes i curiositats,de la seva vida com artista, i les particularitats d’aquesta important obra de pintures i escultures exposada, que generosament fa donació a l’Ajuntament d’Esparreguera. Un important llegat cultural que ens deixa per les noves generacions d’Esparreguera.


Aquet article també el vaig publicar a la plataforma aEsparreguera


Actuació de la Colla Bastonera del Montserratí

 Passada Bastonera de Santa Eulàlia

 Malgrat el temps inestable que estem vivint aquests dies i que han fet suspendre i traslladar de dates la Fira Modernista 2018 d’Esparreguera, aquest dissabte 17 de febrer de 2018 varem tenir a la nostra Vila la celebració de la “Passada Bastonera de Santa Eulàlia”.

Aquesta activitat que és organitzada per la Colla Bastonera del Montserratí va tenir el seu punt de concentració a la plaça de Sant Magí d’Esparreguera. Aquí, després de l’assaig general, la fotografia de germanor, i el petit refrigeri, tindria lloc la seva primera actuació. Amb dues ballades per cada parada.

La primera tindria lloc a la part alta de la plaça tocant la Casa de Santa Cecília i el carrer Bruc. Les tres següents actuacions tindrien lloc al carrer Montserrat.

La segona parada i parell de balls tindrien lloc a la alçada de la Ferreteria Masip. La tercera parada davant la placeta de la guarderia que era abans el lloc de l’ambulatori, i la quarta parada al mateix carrer a l’alçada de Cal Duran.

Ja un xic fosc arribarien a la plaça de Santa Eulàlia dita popularment plaça de l’Església on ens oferirien dos balls més. A partir d’aquí el itinerari és canvia vers el carrer Gran actuant davant l’entitat bancària de “La Caixa”. I aquí començarien a caure les primeres gotes de pluja...

La Colla Bastonera del Montserratí participa activament de les activitats culturals i lúdiques d’Esparreguera. De la Vila i altres indrets com l’Aplec de Santa Maria del Puig d’Esparreguera.

Actualment també es troben fent un treball de recerca històrica sobre la tradició bastonera a Esparreguera. Si algun dels nostres lector te fotografies o material si us plau contacteu amb Ells.


Aquet article també el vaig publicar a la plataforma aEsparreguera


8è Certamen teatral "Premi Enric Gili i Bas"

Wiilliam Shakespeare

Ens visita am "El somni d’una nit d’estiu"

 Tàndem grup de teatre” ha presentat a l’escenari del teatre del Patronat Parroquial d’Esparreguera aquest diumenge 11 de febrer de 2018, dins de la seva participació al 8è Certamen teatral “Premi Enric Gili i Bas” la obra “El somni d’una nit d’estiu” del dramaturg angles William Shakespeare.

El somni d’una nit d’estiu” és una comèdia romàntica d’estil barroc escrita per els voltants de l’any 1595. El seu argument tracta sobre l’Amor i el Matrimoni dins d’un ambient màgic on coses externes poden influir directament sobre la realitat de la parella.

La obra es viu dins d’un bosc on fugen els enamorats. Un bosc màgic on conviuen –no sempre harmoniosament, i quelcom vegades amb rivalitats- les Fades i la seva Reina, i els Follets i el seu Rei.

I amb aquesta enamorats que fugen, els elixirs d’amor conjurats amb poders màgics, les fades, els follets, i les equivocacions i malentesos, especialment del follet Puck, l’embolic el tenim ben servit...

Tanmateix, en aquesta aventura de màgies i boscos habitats per fades, follets, i ara de joves Enamorats, finalment tot torna a la seva normalitat i l’Amor acaba també triomfant. I és que l’Amor també quelcom té de màgic ... oí que sí?

La direcció de la obra “El somni d’una nit d’estiu” ha estat en mans del Vicenç Gurrea. Qui ha comptat amb un nodrit grup de actors i actrius que han encarnat els diferents personatges de la obra. Esmentarem la Gemma Abasolo, el Ferran Moliner, la Rosa Notó, l’Oriol Alonso, la Berta Humet, el Gerard Rodíguez, el Bernat Miró, la Roser Moliner, l’Ester Brullet, el Joan Natzari, l’Anna Hernandez, la Gloria Mozas, l’Alba Munuera, la Laia Sabata, la Maria Sala, el Josep Brullet, la Rita Moliner i el Joaquim Martí.

El “Tàndem grup de teatre” ha comptant també amb la Neus Cuixart com a Regidora i l’Oriol Alonso com Ajudant de Direcció. Darrera d’Ells el recolzament d’un important equip de treball i especialistes de caire tècnic.

L’Oriol Alonso també s’encarregaria del Disseny Gràfic; l’Àngels Llenas, la Maria Serra i la Sara Navarro portaries l’àrea de caracterització. El disseny del vestuari seria de la Maribel Serra i la seva confecció a mans de l’Encarnació Gurrea, la Rosa Parés, la Maria Carmen San Agustín, i la Maribel Serra.

A escena Xesco Ruiz faria el So i el Jordi Baleytó i el Jordi Riera tindrien a les seves mans la il·luminació de “El somni d’una nit d’estiu”.


Aquet article també el vaig publicar a la plataforma aEsparreguera