dijous, 8 de març del 2018

Premi Enric Gili i Bas

Fullmonti de Simon Beaufoy

Aterra al Concurs de teatre d'Esparreguera

 


Darrera peça teatral a concurs dins de la 8è Certamen “Premi Enric Gili i Bas” del Patronat Parroquial d'Esparreguera amb la presentació de la obra “Fulmonti” de Simon de Beaufoy, a mans de l'Associació Artística KAKAIBA TEATRE de Sabadell i sota la Direcció del Vicenç Peig i Olivé.

“Fulmonti” en pot sonar dins de la nostra orella i molt. No només perque l'argument d'aquesta comèdia valenta la situaríem en un context de crisis econòmica i atur, com el que estem vivint nosaltres actualment, sinó per l'existència d'una pel·lícula de l'any 1997 de nom “Full Monty”, Dirigida per l'anglès Peter Cattaneo amb el valuós guió de Simon de Beaufoy. Amb un pressupost més aviat modest va esser nominada a quatre Oscars, enduguen-se el de la millor banda sonora...

Ens sonaria de quelcom cosa la fil·lotaxi de l'atur?. Sí? Doncs es el preludi de que davant situacions desesperades cales mesures desesperades.

I ja entrem a l'argument de la comèdia. El tancament de la fàbrica de ferro de la localitat de Yorkshire deixa sense treball la totalitat de la població. Gaz, un dels obrers que pateixen aquesta tragèdia de manca de diners i de treball, es troba de que si no aporta la pensió de manteniment del seu fill a la seva exmuller, perdrà el dret de veure els seus fills. Desesperat, tindrà la disbauxa d'organitzar un espectacle de striptease per recaptar ràpidament diners.           

La aparent bogeria de projecte s'anirà compartint amb altres companys de infortuni i desgràcia. I d'aquí la part més còmica. Un càsting de reclutament. Classes de ball. Coreografia.... i endavant.

Aquesta peça que ens presentaria l'Associació Artística Kakaiba Teatre de Sabadell, ha comptat amb un quadre d'actors i actrius format per el Quim Ribalta, l'Albert Ibars, l'Oriol Coll, l'esparreguerí Albert Paulo, el Lluís Muchart, el Pere Campoy, el Jordi Coll, la Laia Oliveras, la Mireia Valls, i el Josep Fontan. Val a dir també que la coreografies han estat obra de la Gloria Iniesta.

Ha estat una bona comèdia. El públic s'ho va passar molt bé. Ha estat “Fulmonti” la darrera obra a Concurs. La propera setmana i a mena de tancament, la companyia esparreguerina El Coverol baix la Direcció de la Maribel Masip ens presentara “Quin calvari de balneari!”. Només resta agrair a les companyies participants d'aquesta edició el seu entusiasme i presencia; i al Patronat Parroquial d'Esparreguera la seva organització i treball ben fet a favor del mon del teatre, del mon de la Cultura a Esparreguera.


Aquet article també el vaig publicar a la plataforma aEsparreguera