dilluns, 27 de març del 2023

Adela Herraíz presenta la seva obra aquí Esparreguera
La sala d’exposicions de l’Ajuntament d’Esparreguera aculli fins el diumenge dia   02 d’abril de 2023 l’exposició pictòrica de l’artista esparreguerina Adela Herraíz, que va ser inaugurada amb molt d’èxit a les vuit del vespre d’aquest divendres 24 de març.

L’exposició presenta al públic esparreguerí un total de vint-i-vuit quadres policromats  amb tècnica mixta en la que l’autora incorpora sensibles afegits al estil “papier collé” amb el que li dona un acabat molt personal dins d’aquest quadres de cromàtica molt equilibrada i entenedora.

                Els quadres de l’Adela que ens ofereix en aquesta ocasió ens regalen unes imatges d’una gran pau, amb l’afegir de regalar-nos simultàniament un bocinet de la història de la nostra vila. Efectivament, les obres presentades per l’Adela Herraíz també esdevenen una crònica històrica d’aquella Esparreguera de les tres primeres dècades del segle passat avui per avui del tot desapareguda. Son quadres o imatges que esdevenen unes veritables capsules del temps. On la artista immortalitza unes velles imatges que  -si bé pel cas d’Esparreguera algunes son originalment extretes de postals antigues-   son de nou processades amb les mans i ulls de l’artista. Que amb una nova mirada sap actualitzar aquella realitat de les revelles i avorrides imatges locals, transportant-les amb la màgia del creador artístic en obres gustoses i atractives per als homes i dones del nostre temps.

                Son quadres plens de detalls. Obres elegants i que desprès del procés creatiu de la pintora Adela Heraíz es converteixen en unes imatges plenes d’espurnes o xàldigues de llum. Escenes de èpoques passades sí,  imatges d’un món desaparegut sí, però refetes i amarades de l’esperit de l’artista aconsegueixen fer-se atractiu per tot el públic d’avui en dia.

                La major part de la obra presentada en aquesta exposició es dedicada a recordar els carrers, les places i la gent d’Esparreguera, amb aquell marcat flaire de poble montserratí. Tanmateix no és la única temàtica presentada enguany. El cor, els ulls i la ànima d’un artista es sempre inabastable. Tot hi te cabuda i el seu lloc. I vet aquí que l’Adela també presenta altres treballs en aquesta col·lecció de obres. Com els acurats paisatges de la veïna localitat de Collbató o altres obres que seguint la dinàmica i estil presentat, també inclouran un autoretrat al fons de la sala, i altres obres que recullen moments simpàtics. Com el record de quelcom persona o alguna mascota canina.

                La inauguració va estar molt concorreguda,   -i l’autora una vegada més-   va rebre nombroses felicitacions i elogis per la obra pictòrica presentada. Com també mostres d’afecte i estimació del nombrós públic assistent.

                Aquesta exposició restarà oberta al públic per visita-la fins el diumenge 02 d’abril de 2023. Tots hi sou convidats de visitar-la.

Lluis Artigas Jorba