dilluns, 1 de febrer del 2016

El grup teatral de Terrassa Qollunaka presenta "Com Ombres" al Concurs "Balbina Cortada"


Una obra dramàtica ha estat la aposta presentada per la companyia teatral “Qollunaka” de la ciutat de Terrassa, amb la presentació aquests passat diumenge 31 de gener de 2016 de la obra “Com Ombres” en la seva participació al concurs de teatre “Balbina Cortada” que organitza el Patronat Parroquial d’Esparreguera.

“Com Ombres” una obra de teatre amb dramatúrgia i Direcció de en Toni Font, i que ha comptat amb els actors  Josep Manel Martínez “Kazo” com a Gerard, Montserrat Pallejà en el paper d’Anna, Eduard Garcia com a Armand, i Marina Corbella Júlia Pagès tornant-se en el paper d’Isabel.

Tanmateix el suport tècnic de l’espai escenogràfic i sonor es de Ramon Alcaraz i Susanna Palet, el de moviments de Susanna Palet Carles Guillamon, i la producció de Jordi Serra i el disseny gràfic de Núria Alcaraz.

        L’obra “Com Ombres” gira al voltant dels valors crítics que sacsegen sobtadament la vida de l’Anna Giró, immersa en el seu procés de dol per la mort del Gerard. Un cor turmentat que cerca respostes i que fins a la darrera escena de la funció, -que es la que desencalla tota la obra que veuríem-  els personatges van i venen. Avui en el present, tot seguit vivint escenes del passat, en un laberint en que es cerquen certeses i realitats mesurables. Un laberint de preguntes e intuïcions on tots ens hi perdem fàcilment.

“Un autèntic elogi del dubte, de les sospites, i dels malentesos on tot es pot qüestionar en una mar de incerteses viscudes per els personatges de l’Anna, del Gerard, de l’Armand i de la Isabel". Si be, val adir també, que es un text teatral que adquireix tot el seu significat només gracies a la força interpretativa dels actors i actrius, que fan el miracle sagrat de transmetre al públic les inquietuds, ànsies, inseguretats i l'estat de tensió que viuen a l’escenari.

Qollunaka Grup de Teatre, companyia de teatre amateur terrassenca, amb seu al Casal de Sant Pere, formada per un grup d’amics ja fa més d’una dècada ha fet una aposta forta, i arriscada, en presentar una obra “Com Ombres”. De forta càrrega interpretativa i de molt al gust de cors refinats de l’escenari, en mig d’un mar de sensacions en que domina la comèdia i l’entreteniment.

Al llarg de la seva trajectòria Qollunaka Grup de Teatre, ha portat a terme nombroses propostes escèniques a Catalunya. Com les quatre edicions dels Okupastorets, la Balada del Flautista, l’obra de temàtica castellera Lo 3 de 9No ho acabo d’entendreTerra BaixaLes Noces de FígaroDones i secretsBoira, o Sota la manta.

Un treball que ha estat  reconegut en diverses ocasions, acumulant més d’un centenar de premis i nominacions en diferents concursos de teatre de Catalunya i el País Valencià.

Per el proper diumenge 07 de febrer de 2016 l’escenari del Teatre del Patronat Parroquial d’Esparreguera, tindrem la cinquena presentació el Concurs de teatre “Balbina Cortada” amb la participació del grup Companyia Paranys, de Sant Joan de Vilatorrada que ens portarà la obra “Amb els pixats al ventre”.

            Entrades ja a la venda. 


Aquet article també va ser publicat a la plataforma aEsparreguera