diumenge, 3 d’abril del 2016

El 1er Cicle de Concerts de Proximitat arriba a Esparreguera


 

Aquets dissabte 02 d’abril de 2016 va tenir lloc a l’església parroquial de Santa Eulàlia d’Esparreguera la celebració d’un concert ofert per l’Escolania i Cor Jove d’Olesa de Montserrat, baix la direcció de n’Eduard Vila i Perarnau, amb una repertori de peces sacres, tradicionals catalanes, i cançons tradicionals d’altres països.

L’Escolania i Cor Jove d’Olesa de Montserrat es una formació musical amb prop de 15 anys d’experiència, que si bé va néixer inicialment per tal de potenciar el cant coral jove dins de la parròquia i els actes litúrgics, amb el temps s’ha anat estenent el seu repertori i àmbit d’activitats.

Destaquen els concerts que han fet a Lourdes, Burgos Itàlia, el Vaticà, Cracòvia, la catedral de Notre Dame de París [França], Weingarten, Estocolm, o Andorra, entre moltes altres localitat i ciutats de Catalunya i de l’estat espanyol.

L’Escolania i Cor Jove d’Olesa de Montserrat va enregistrar el seu primer CD “Cantate et láudate paci” l’any 2009. Tanmateix es una data significativa dins d’aquesta formació musical la celebració del seu 10è aniversari, en que presentarien el musical “Els Miserables”. Darrerament, han fet una gira per Mallorca, i el concert de bandes sonores de Disney i l’Stabat Mater de Karl Jenkins.

La formació dirigida per l’Eduard Vila i Perarnau arriba a Esparreguera dins del seu projecte de “Concerts de Proximitat” on pretenen compartir amb el públic local, les peces que han cantat en tantes catedrals i països.
Amb un format de taquilla inversa, es a dir pagant a la sortida el donatiu que cadascú cregui adient, pretenen que tothom pugui accedir a la seva música. En aquesta edició o 1er Cicle de Concerts de Proximitat, l’Escolania i Cor Jove d’Olesa de Montserrat visitarà les principal poblacions de l’arxiprestat de Montserrat. I posteriorment es previst d’oferir concerts en altres ciutats rellevant del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

El concert va tenir les seves petitetes anècdotes. Com el fet de l’enfermetat de la pianista del grup, la Lorién Santana. El que faria que el seu director fes a mes a mes també de pianista durant el concert d’Esparreguera. Per cert, amb la inauguració del piano elèctric d’aquesta formació musical, car el varen comprar tot just abans de Setmana Santa.

El concert acabaria amb unes paraules d’agraïment de mossèn Joan Ramon Bullit i Guasch, Rector de Santa Eulàlia d’Esparreguera.
Tot seguit deixem ací el programa de cançons d’aquest Concert, que varem tenir el veritable plaer de compartir.


Aquet article també el vaig publicar a la plataforma aEsparreguera