dimarts, 26 de desembre del 2023

41a Mostra de Pessebres d'Esparreguera. Una vella tradició de Nadal entre nosaltres.


Aparador de la sala d’exposicions municipal del carrer
dels Arbres 38 d’Esparreguera, 
on tindria lloc la presentació
de la 41a Mostra de Pessebres d’Esparreguera.    Fins el diumenge 07 de gener de 2024 tenim oberta una nova exposició de diorames que organitzada per el Col·lectiu de Pessebristes d'Esparreguera com cada any  -aquesta ja és la seva 41a edició-  podem gaudir i és visitable a la sala d’exposicions municipal del carrer dels Arbres 38 d’Esparreguera.

    Enguany la Mostra de Pessebres ens presenta un nou repertori d’originals creacions fetes per els seus membres. Una nova oportunitat envoltada de Nadal per gaudir de la bellesa de l’art pessebrístic local amb tota la seva plenitud. Una tradició ben arrelada a Catalunya, que ens acompanya en unes visites majorment de caire familiar, envoltades a vessar de il·lusió per els més jovenets de la casa, i de fet, de tots aquells que els acompanyen. De tota la família. I és que, com tots sabem, les coses en família tenen millor gust per aquestes dates. 

    Inaugurada el passat dissabte 16 de desembre la 41a Mostra de Pessebres d’Esparreguera, l’exposició es visitable els dijous, divendres i dissabtes de 18 a 20 hores. I els diumenges i festius de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Aquí també ens cal de recordar els horaris especials del dia de Nadal 25 de desembre i 1 de gener en que l’exposició es podrà visitar de 18 a 20 hores. Fons de la sala de l’exposició de 2023 amb el 
“Pessebre Tradicional” d’Àngel Ribó i Ollés 
a la dreta,
“L’Adoració del Reis” de Feli Noguero i Sánchez a l'esquerra.


    Enguany trobareu dos pessebres de benvinguda a la vidriera d’accés a la sala d’exposicions i que son visibles des del fora el carrer dels Arbres. Ja a dins, i fent un recorregut de dreta a esquerra, deixeu-me de recordar els artistes del mon del pessebre local que enguany presenten les seves creacions i el nom que llurs artistes han donat a cada diorama: 

Zona de la dreta: 
Fermin OSTA i PÉREZ: “Naixement”. 
Joan VERA i MARTÍNEZ: “Fugida Egipte”. 
Jordi JIMENO i ILLANA: “Naixement”. 
Danielle GARCÍA i TEROL: “Aparició de la Magdalena”. 
Josep COLOMÉ i MIRET: “El Casament de Maria i Josep”. 
Feli NOGUERO i SÁNCHEZ: “Pessebre de Playmòbil” 
Pere DURÀ i NOVELL: “Naixement”. 

Al fons de la sala compartint l’espai: 
Àngel RIBÓ i OLLÉS: “Pessebre Tradicional” 
Feli NOGUERO i SÁNCHEZ: “L’Adoració del Reis” 

Zona de l’esquerra: 
Pessebre col·lectiu dels germans Abril OLTRA i GUEVARA, Vinyet OLTRA i GUEVARA i els avís Júlia PUIG i LLOPART, i Francesc OLTRA i CREUS: “Fira de Santa Llúcia i Castell dels tres Dragons”. 
Pere DURÀ i NOVELL: “Oficis”. 
Josep MONTORIOL i MILLARET: “Cercant Posada” 

    Amb total, els afortunats visitants poden gaudir a dins de la Sala d’Exposicions Municipal [i sense comptar els presents a la vidriera de fora] d’un total de 12 diorames (dos del Pere Durà), i comptarem amb una participació aquesta any 2023 de més de 10 pessebristes locals. Donada també la participació d’avis i nets en un del pessebres participants en aquesta mostra. Espai destinat a donar a conèixer al públic la formació de
 l’Escola Pessebrista del 
Col·lectiu Pessebrista d’Esparreguera.
Un art i una tradició per transmetre a les noves generacions.


    Poc més que afegir. El públic visitant encantat de les creacions enguany presentades i també agraïts per la bona voluntat i dedicació, i tant d’esforç d’aquesta volguda entitat esparreguerina del Col·lectiu Pessebrista d’Esparreguera

    Només recordar a tot els nostres volguts lectors i amics que el Col·lectiu Pessebrista d’Esparreguera es una entitat oberta a noves incorporacions. Una entitat amb bon ambient, niu d’artistes i creadors, que any en any és superen en les seves presentacions, les seves imatges i escenografies. I aquí hi té cabuda tothom. L’art es un llenguatge veritablement universal. I com les arts visuals no tindran mai ni fronteres ni limitacions a Esparreguera som afortunats en tenir aquest col·lectiu de fer pessebres també. No hi ha condició social o edat que sigui un impediment per participar-hi. Animeu-vos...! 

    I per acabar, al Col·lectiu Pessebrista d’Esparreguera, animar-los a seguir treballant i anar endavant amb els seus projectes. Gràcies per la feina que de tants anys entre nosaltres que amb constància i sense fer soroll aneu fent a la nostra vila. 

    En aquest punt ningú s’imaginaria un Nadal a Esparreguera sense la vostra tradicional Mostra entre nosaltres... 

    Molt agraït. Visites a la 41a Mostra de Pessebres d'Esparreguera [2023].
Un públic majoritàriament familiar.Cartell editat aquest 2023 per la
41º Mostra de Pessebres d'Esparreguera