Esparreguera Aimada: L'obra "TOC TOC" del Centre Moral de Gràcia de Barcelona, tanca el Concurs "Balbina Cortada" d'Esparreguera

dijous, 17 de març del 2016

L'obra "TOC TOC" del Centre Moral de Gràcia de Barcelona, tanca el Concurs "Balbina Cortada" d'Esparreguera


Aquest diumenge 14 de febrer de 2016 ha tingut lloc la darrera representació del Concurs “Balbina Cortada” del Patronat Parroquial d’Esparreguera, amb la presentació de la comèdia “Toc Toc” de Laurent Baffie, per la companyia de teatre del Centre Moral de Gràcia, de la ciutat de Barcelona.

Val a dir que aquesta presentació que ha coincidit amb la celebració de la Festa de Santa Eulàlia o Festa Major d’Hivern d’Esparreguera, i la celebració de la primera Fira Modernista d’Esparreguera, es la darrera obra a Concurs dins del Certamen “Balbina Cortada” que té lloc a l’escenari del teatre del Patronat Parroquial, i que el proper diumenge 21 de febrer tindrà lloc en aquests mateix lloc i fora de Concurs, la presentació de la obra “Tot esperant l’esquerrà” de la companyia de teatre del Bruc “Per què no teatre” baix la direcció de l’esparreguerí Robert Gobern i Simó, en la que es donarà a conèixer també la companyia de teatre guanyadora.

L’obra “TOC TOC” que s’ha presentat a Esparreguera ha estat Dirigida per la Marcè TOST i a comptat com Ajudant de Direcció amb el Miguel MEJIAS. Comptat amb la colla d’actrius i actors per la representació de l’esmentada obra de teatre, com el Carlos PABLOS en el paper de Fred; Joan GUINART, en el paper de Camilo; la Pilar RUÍZ interpretant el paper de Blanca; la Natàlia BERNAT com la Maria; el Víctor CLOTET que era el Pep; la Mar GUINART com a la “Lili”; i en David GALLACH en el paper de l’Ajudant del metge.

El grup de teatre del Centre Moral de Gràcia, de Barcelona, en la presentació de la obra de teatre “Toc Toc” ha comptat amb el suport tècnic de la Núria Vidal i la Mercè Bofarull en el seguiment de la obra, el David Gallach i el David Mallol com a Regidors; i el Daniel Mejias en Il·luminació. Val a dir que al control de llums i so tenien al Lluís de Senespleda.

L’argument d’aquesta curiosa obra te lloc en la sala d’espera d’un metge especialista en curar obsessions.

Son un total de 6 pacients amb marcada personalitat els protagonistes que, amb les seves corresponents patologies particulars i diferenciades anomenades TOC,  es trobaran unides en un mateix temps i espai físic per el desig  comú a totes Elles: d’alleujar-se dels seus mals  de mans de la eminència mèdica. Es a dir que pateixen un TOCTrastorn Obsessiu Compulsiu, presuntament amb tractament i possible cura.

Tanmateix el psiquiatra tant esperat i necessari  no arriba mai a la consulta. I finalment  seran ells mateixos els que hauran d’analitzar els seus respectius trastorns i ajudar-se mútuament, cosa que acabarà en una teràpia de grup que tindrà unes conseqüències delirants i , sobretot, sorprenents per al púbic….

El grup de teatre del Centre Moral de Gràcia, de Barcelona, te unes arrels teatral centenàries. La secció de teatre del Centre Moral i Instructiu de Gràcia va ser fundada l’any 1884. I l’actual companyia   -hereva d’aquesta dilatada trajectòria-   a més de representar les obres de teatre al local social del Centre, el Grup de Teatre actua a diferents localitats de Catalunya, participant en els diferents concursos de Teatre Amateur que s'organitzen arreu de Catalunya. Com en aquests cas el d’Esparreguera.


Aquet article també el vaig publicar a la plataforma aEsparreguera